Tubflugor

Våra tubflugor för lax och havsöring är bundna på en metall eller plast-tub och fungerar som sådant att man trär tafsen genom tuben och binder fast en krok (enkel, dubbel eller trekrok) i slutet av tafsen. En sådan fluga har många fördelar gentemot vanliga krokflugor t.ex. kan man regelbundet byta krok om kroken skadas. Man kan även variera krokstorlek och kroktyp men den största fördelen anses vara att när väl fisken är krokad så kan den inte nyttja tubflugan som en hävstång för att bända loss kroken. Dessutom försvinner flugan ur fiskens gap vid krokning och tar då minimalt med skada.

Man kan fiska tubflugor antingen med löst hängande krok eller fixera kroken med hjälp av en fixeringsslang / krokhållare. Vill man skydda knuten och linan ytterligare vid löst hängande krok så kan man också använda en så kallad ’swing-tube’. Jag erbjuder dom bästa av dessa slangar till försäljning under tillbehör.

För en komplett guide om hur man använder tubflugor klicka här.

Tubflugor för lax och havsöring

Se alla våra Laxflugor, Speyflugor, Tubflugor eller Tillbehör

Är du osäker på vad du ska välja? Maila eller chatta gärna med oss!

Undrar du hur man använder tubflugor till laxfiske? Vilka tillbehör som kan vara bra och vad man behöver? Läs vår kompletta guide för tubflugor.


Nöjd-kund-garanti

Vi erbjuder full returrätt i 14 dagar på alla ordrar oavsett anledning så länge varan är oanvänd. Det enda du behöver betala är returfrakten vilket oftast motsvarar ett frimärke.

Högsta kvaliteten

Alla mina flugor är bundna av mig personligen med handplockat material av högsta kvalitet som jag själv färgar. Allt material är äkta och inget substitut används.

Smidiga betalsätt

Hos oss kan du betala via Klarna vilket innebär att du till exempel kan betala efter du fått dina varor mot faktura. Vi tar även emot Swish, PayPal och kortbetalningar. Allt för en smidig kundupplevelse.