Om laxflugor .nu

Min målsättning är att erbjuda dom bästa fiskeflugorna för lax och havsöring på marknaden. Både kvalitetsmässigt och utseendemässigt. Allt material som används i mina fiskeflugor är handplockat och färgat utav mig personligen för att kunna säkerställa både materialets kvalitet, utseende och dom rätta färgerna. Mina fiskeflugor är gjorda för att fiskas med, därför lägger jag stor vikt på hållbarhet och utseende. En väldigt vacker fluga ger ett stort förtroende hos fiskaren och ska dessutom hålla för tusentals kast och fiskar.

En laxfluga är gjord för att provocera fisken, därför liknar laxflugor sällan något levande utan består istället av skarpa färger och material som rör sig livligt i strömmarna. Mina laxflugor binds med exklusiva färger och material som uppfyller dessa krav. En del av det material som används i mina laxflugor går inte att köpa i vanliga fiskebutiker utan är exklusivt för mina flugor.

Jag binder nästan uteslutande på tub, detta eftersom jag anser att tubflugor har många fördelar gentemot flugor på krok. Till exempel kan man regelbundet byta krok på tubflugorna så att dom håller längre eller variera färgen med en färgad krok. En annan fördel är själva mässingstuben som både bidrar med en jämnt fördelad vikt men också stabilitet och hållbarhet. Fast den största fördelen är att kroken lossnar från tuben när man krokar en fisk, detta innebär att fisken sitter säkert krokad utan möjligheter att använda flugan som en hävstång. Dessutom försvinner flugan från fiskens gap vilket bidrar till hållbarheten.

För referenser på bundna flugor får ni gärna besöka mitt instagram-konto flugornas__herre där jag delar med mig av mina bundna flugor och flugfiske i allmänhet. Har ni några frågor så tveka heller inte att höra av er – jag pratar mer än gärna om allt gällande flugfiske.