Tubflugor

Våra tubflugor är effektiva för både lax och havsöring. Alla dessa flugor är bundna på en tub och fungerar som sådan att man trär tafsen genom tuben och binder fast en krok (enkel, dubbel eller trekrok) i slutet av tafsen. En sådan fluga har många fördelar gentemot vanliga krokflugor t.ex. att man kan regelbundet byta krok om kroken skadas. Man kan även variera krokstorlek och kroktyp men den största fördelen anser jag vara att när väl fisken är krokad så kan den inte använda tubflugan som en hävstång för att bända loss kroken, samtidigt som flugan försvinner ur fiskens gap och då tar minimalt med skada.

Man kan fiska tubflugor antingen med löst hängande krok eller fixera kroken med hjälp av en fixeringsslang / krokhållare. Vill man skydda knuten och linan ytterligare vid löst hängande krok så kan man också använda en så kallad ’swing-tube’. Jag erbjuder dom bästa av dessa krokhållare till försäljning under Tillbehör.

För en komplett guide om hur man använder tubflugor se här.

Laxflugor bundna på tub

Se alla våra Laxflugor, Speyflugor, Tubflugor eller Tillbehör

Är du osäker på vad du ska välja? Maila eller chatta gärna med oss!

Undrar du hur man använder tubflugor till laxfiske? Vilka tillbehör som kan vara bra och vad man behöver? Läs vår kompletta guide för tubflugor här.


Nöjd-kund-garanti

Vi erbjuder full returrätt i 14 dagar på alla ordrar oavsett anledning så länge varan är oanvänd. Det enda du behöver betala är returfrakten vilket oftast motsvarar ett frimärke.

Snabba leveranser

Alla våra flugor är lagervaror vilket innebär att vi skickar din order samma dag om du beställer innan kl 11:00. Oftast blir din order levererad redan dagen efter. Vi erbjuder dessutom fri frakt om du handlar för mer än 300kr.

Smidiga betalsätt

Hos oss kan du betala via Klarna vilket innebär att du till exempel kan betala efter du fått dina varor mot faktura. Vi tar även emot Swish, PayPal och kortbetalningar. Allt för en smidig kundupplevelse.