Speyflugor

Speyflugor är en typ av laxfluga som först användes i den ökända floden Spey i Skottland. Dessa flugors kännetecken är användandet av häger-fjädrar eller andra fjädrar vars fiber är längre än traditionella laxflugor. Dessa fjädrar utgör nästan hela flugan och ger den en otrolig transparens och ljusgenomsläpp vilket brukar kunna vara väldigt effektivt på lax och havsöring.

Fiska gärna en speyfluga när fisket är trögt eller senare på säsongen när mindre flugor är som effektivast. Vattnet får gärna vara lite i det lugnare tempot så att du själv kan framkalla den pulserande rörelsen genom att hämta in linan. Eftersom flugorna är gjorda av plasttub så kan dom även låtas ’hänga’ i strömmen precis ovanför fisken. Otroligt effektivt.

Mina speyflugor är en modern version av de traditionella och är bundna på tub utan någon ’vinge’. Alla mina speyflugor använder sig av exklusiva fjädrar från gråhäger som har otroligt fina egenskaper i vattnet. Normalstorlek är ca 5cm men kan även fås i spannet 3-6cm.

Speyflugor för lax och havsöring

Se alla våra Laxflugor, Speyflugor, Tubflugor eller Tillbehör

Är du osäker på vad du ska välja? Maila eller chatta gärna med oss!

Undrar du hur man använder tubflugor till laxfiske? Vilka tillbehör som kan vara bra och vad man behöver? Läs vår kompletta guide för tubflugor.


Nöjd-kund-garanti

Vi erbjuder full returrätt i 14 dagar på alla ordrar oavsett anledning så länge varan är oanvänd. Det enda du behöver betala är returfrakten vilket oftast motsvarar ett frimärke.

Högsta kvaliteten

Alla mina flugor är bundna av mig personligen med handplockat material av högsta kvalitet som jag själv färgar. Allt material är äkta och inget substitut används.

Smidiga betalsätt

Hos oss kan du betala via Klarna vilket innebär att du till exempel kan betala efter du fått dina varor mot faktura. Vi tar även emot Swish, PayPal och kortbetalningar. Allt för en smidig kundupplevelse.